Autentificare

Înregistrare

Bors de miel

Borsul de miel este o mancare traditionala care nu lipseste de la masa Sarbatorilor Pasale.

Se prepara destul de usor, este foarte gustos datorita ingredientelor proaspete pe care le folosim ( verdeata si carnea de miel ).

Ingrediente bors de miel

1 kg carne miel ( 200 g carne macra, sira spinarii,  si cateva oase de la picioare )

2 cepe potrivite

1 morcov

1 pastarnac

1 legatura patranjel verde

1 legatura leustean

1 legatura de stevie proaspata

50 g orez

1 l bors ( sau poate va fi nevoie doar de 1/2 l bors )

sare

Cum se face borsul de miel

Vom pregati mai intai carnea de miel pe care o vom portiona in bucati suficient de mari cat se vor consuma odata la o portie in farfurie.

Pentru a disparea gustul si mirosul de miel vom tine carnea cca 1 ora in apa cu otet.

Intre timp pregatim o oala incapatoare, in care punem 4 l de apa si adaugam bucatile de carne pe care le-am scos la  scurs din apa cu otet intr-o strecuratoares si spalate apoi in apa rece.

Lasam sa fiarba carnea, adunand spuma adunata pe margina oalei ( cca 1 ora ).

Zarzavatul pe care l-am curatat, spalat si taiat in cubulete mici ( ceapa, morcovul si pastarnacul ) le adaugam in oala peste carnea deja patrunsa.

Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba si zarzavatul la foc domol ( cca 30 minute ).

Incalzim borsul separat intr-un ibric ( pentru inceput numai 1/2 l ) si-l adaugam in oala cu carne.

Daca va mai nevoie de bors ( mai acru … asta va fi dupa gustul fiecaruia ) mai putem adauga pe parcurs.

In timp, cat va da borsul intr-un clocot doua, vom adauga si verdeata tocata fin ( patrunjelul, leusteanul si stevia ).

Il potrivim de sare dupa gust.

Se mai lasa borsul sa mai dea in 2-3 clocote dupa care adaugam oul batut intr-un bol cu putin bors din oala.

Borsul de miel se poate servi cald cu paine proaspata, alaturi de un ardei iute verde sau la otet.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

 

Facebook Comments