Autentificare

Înregistrare

Bors pescaresc

Sunt atatea vorbe de spus despre ciorba pescareasca de peste incat nu s-ar mai termina povestea la cat de gustoasa poate fi.

Este un fel de mancare pur romanesc, apreciat in multe restaurante cu specific.

Se gateste foarte repede si ca sa fie gustoasa trebuie sa folosim mai multe feluri de peste.

Ingrediente pentru ciorba pescareasca de peste

1 lin ( 500 g — se poate inlocui si cu alt fel de peste dupa cum dorim )

1 caras ( 500 g )

4-5 bibani mici

1 capatina de crap ( taiat in doua curatat si spalat )

1 ceapa mare

1 morcov mare

1/2 telina radacina

1/2 pastarnac

1 ardei gras rosu sau verde

3 rosii mari

100 g smantana (optional)

3 cartofi mici

1 l bors putina ( sau… otet, zeama de lamaie in cazul in care nu avem bors de putina)

1 legatura de patrunjel

1 legatura de leustean

sare, piper

Cum facem ciorba pescareasca de peste

Mai intai vom pregati pestele pentru ciorba si anume: il vom curata de solzi, spala si taiat in bucati suficient de mari pentru o portie de fiecare, ( nu se va face bucati mici deoarece se sfarama la fiert).

Vor fi si legumele curatate, spalate si pregatite  intr-un bol pentru a fi folosite la ciorba pescareasca de peste.

Intr-o oala cu peretii inalti punem cca 2 l de apa la clocotit.

Intre timp se taie zarzavatul:ceapa se toaca marunt, ardeiul gras fasii subtiri, rosiile  bucati mici,  morcovul,telina si pastarnacul se vor da pe razatoarea mare.

Cartoful va fi taiat in bucati mijlocii si pus separat intr-un bol cu apa rece pentru a nu se inegri, deoarece se adauga mai la urma in cioarba de peste.

Cand apa a dat in clocot vom pune legumele la fiert.

Apoi cand toata fiertura de legume va fi gata, punem si borsul de putina incalzit in prealabil pentru a acrit ciorba de peste.

Dupa ce a dat intr-un clocot, adaugam si bucatile de peste si mai lasam la fiert inca 15 minute.

Potrivim cioarba de peste cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam oala pe foc sa mai dea un clocot- doua, stingem  si punem verdeturile tocate marunt ( patrunjel si leustean ) deasupra.

Vom acoperi cu un capac pentru 10 minute ca  sa se infuzeze bine aromele.

Se va servi in boluri cu sau fara smantana, asta dupa gustul fiecaruia si ornat cu leustean tocat marunt.

Mai nou acum pestele se scoate din ciorba si se pune separat pe un platou, fiecare servindu-se cu cate bucati doreste in bol.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments