Autentificare

Înregistrare

Briose cu banane

Ingrediente:
125 gr unt la temperatura camerei
250 gr faina alba
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat alimentar
1 ou
200 gr zahar brun
1 banana coapta, de preferinta cu coaja maronie
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190ºC. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare .

In alt castron, se amestecă bine zahărul, oul și untul topit. Se adaugă banana piure, apoi se adauga ingredientele uscate și se amestecă bine.

Umpleti cu aluat 12 hartii pentru briose pe care in prealabil le-ati asezat intr-o tava.

Coaceti 20-25 de minute sau pana cand briosele cresc si sunt ferme la atingere. Verificati daca aluatul este copt introducand o scobitoare intr-una dintre brisose. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca briosele sunt gata.