Autentificare

Înregistrare

Brioşe cu şuncă şi brânză

Desigur că este mai uşor să faci un sandviş cu şuncă şi brânza, însă nu arată atât de spectaculos şi nici la gust nu sunt aşa de bune. Aceste brioşe sunt perfecte pentru copii sau dacă vreţi aperitive.

Ingrediente pentru brioşe cu şuncă şi brânză

2 căni de faină
o linguriţă de praf de copt
o cană cu lapte
o jumătate de cană de unt topit
şuncă tăiată mărunt
brânza dată prin razătoare
sare

Cum se fac brioşele cu şuncă şi brânză

Într-un castron puneţi împreună faină cu praful de copt şi amestecaţi.

Adăugaţi şi laptele şi untul topit. Amestecaţi să se încorporeze. Va ieşi un aluat destul de moale.

Adăugaţi şunca şi brânza dată pe razătoare. Adăugaţi sare dacă mai este nevoie şi amestecaţi.

Puneţi umplutura într-o tavă de brioşe pe care aţi uns-o în prealabil cu unt şi aţi tapetat-o cu făină. Puneţi cam trei sferturi, ca să aibă loc să crească.

Opţional, puteţi presăra deasupra şi brânza dată prin razătoare.

Se ţine  tava la cuptor intre 20-30 de minute.

Video

Dacă nu aţi mai făcut brioşe până acum urmăriţi video de mai jos pentru a vedea întregul proces.

Sursa foto