Autentificare

Înregistrare

Broccoli cu jambon la cuptor

 

 

Ingrediente broccoli cu jambon la cuptor

1 capatina broccoli ( verde si fara pete negre )

50 g unt

200 g jambon ( sau sunca presata )

100 g smantana 22% grasimi

200 g cascaval de consistenta tare ( sau parmezan ras )

1/2 lamaie ( zeama )

3 linguri pesmet ( tapetat vasul pentru cuptor )

sare, piper

Cum se face broccoli cu jambon la cuptor

Capatina de broccoli se va curata de cotor se eventualele frunze daca vor exista, apoi se vor desface in buchetele mici si puse la fiert intr-o oala cu apa, sare si zeama de lamaie ( pentru a-si pastra culoarea verde sau se pot pune dupa fierbere intr-un vas cu apa rece si gheata ) cca 15 minute ( nu mai mult, deoarece dorim ca broccoli sa fie al-dente ).

Intr-o tigaie de teflon se va pune la incalzit o lingura de unt, urmand sa fie calit jambonul ( sau sunca presata) taiat in fasii subtiri pentru cca 2 -3 minute.

Intr-un vas Jena uns bine cu unt si tapetat cu pesmet, se va pune broccoli fiert si scurs, apoi jambonul calit si smantana care a fost putin batuta intr-un bol impreuna cu sarea si piperul dupa gust.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10-15 minute.

Aproape de sfarsit se va pune deasupra si cascavalul ras ( sau parmezanul ras) pe razatoarea cu ochiuri mari, pentru a se forma acea crusta apetisanta de copt ( galben-maroniu ).

Broccoli cu jambon se va servi fierbinte sau la fel de bine merge si rece,…. daca nu va fi ” devorat” de familia gurmanda din prima data.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments