Autentificare

Înregistrare

Budinca de banane cu napolitane de vanilie

Budinca de banane cu foi de napolitana

Cum se face budinca de banane cu napolitane de vanilie

Intr-un bol se vor bate ouale impreuna cu zaharul tos ( cu mixer sau cu un tel ), apoi se adauga faina alba/amidonul, laptele, apoi se va pune la bain-marie, amestecandu-se continuu pana se va ingrosa ( ca o smantana groasa ), cca 10-15 minute.

La sfarsit,  cand bolul se va da la o parte, se va adauga esenta de vanilie si untul ( astfel crema va deveni mai fina si cremoasa ).

Budinca se va lasa la racit ( sa fie calduta in momentul folosirii ) in bol, acoperindu-se cu o folie alimentara ( ca sa nu se formeze o pojghita).

Intr-un vas Jena dreptunghiular ( 30/20 cm ) se va intinde un strat subtire din budinca calduta, apoi un strat de  napolitane cu vanilie, apoi iarasi un strat de budinca,  urmand bananele taiate in rondele de cca 1 cm,  alternandu-se  strat de budinca, banane, iar ultimul strat sa fie de budinca.

Vasul se va da la rece in frigider, apoi se va servi budinca cu banane portionata dupa preferinte in farfuriute, decorata cu un praf de cacao sau fulgi de ciocolata.

SAVOARE  PLACUTA !!!