Autentificare

Înregistrare

Budinca de orez cu portocale

Cu ingrediente simple si sanatoase, aceasta budinca cu portocale poate sa devina usor preferata oricui, de la mare la mic. Se face foarte usor, orice ar putea sa o faca. Si, daca acorzi un pic de atentie prezentarii, o poti pune cu succes chiar si pe masa de Craciun.

Ingrediente pentru budinca de orez cu portocale

150 orez,
1/2 l lapte,
125 g zahar,
40 g unt,
2 portocale,
2 oua,

Cum se face budinca de orez cu portocale

Se curata o portocala: se scoate coaja cu un cutit, ca o panglica, fara partea alba.

Laptele se pune la fiert, se adauga orezul spalat si coaja de portocala. Cand incepe sa fiarba, se scoate coaja de portocala.

Se adauga zaharul si jumatate din cantitatea de unt.

Se adauga zeama de la o portocala stoarsa si ouale batute bine.

Se varsa totul intr-o vas si se fierbe la foc domol, la bain-marie, in cuptor, pentru 30 minute.

Se lasa sa se raceasca, se rastoarna si se orneaza cu felii de portocala.

Video

Urmariti video de mai jos pentru a vedea in ce fel puteti servi aceasta budinca, astfel incat sa para un fel de mancare foarte sofisticat.

 

Sursa foto

Facebook Comments