Autentificare

Înregistrare

Budinca de peste cu busuioc si rosii

Budinca de peste este o mancare usoara, sanatoasa ce contine putine calorii, perfecta pentru diete, dar si pentru o cina, deoarece se digera foarte usor.

Ingrediente budinca de peste cu busuioc si rosii

600 g peste ( file de cod)

3 cutii de ton in suc propriu ( 185 g fiecare )

1 kg rosii coapte

4 catei usturoi

5-6 frunze

6 galbenusuri ( albusurile  ramase se pot folosi la un chec )

50 ml ulei

100 g parmezan

50 g unt ( ptr tapetat vasul )

4 linguri pesmet ( tapetat vasul )

sare, piper

Cum se face budinca de peste cu busuioc si rosii

Se vor pregati mai intai rosiile, oparindu-le cca 1 minut in apa fierbinte, apoi se va indeparta pielita si taiate cuburi mici se vor pune intr-o tigaie cu ulei la calit ( ptr a se forma un sos ) impreuna cu usturoiul taiat felii sau pisat.

Rosiile se vor lasa la fiert pentru 20 minute, atat cat lichidul va scadea si va ramane un sos mai gros.

Se va lasa sosul la racit, ocupandu-ne de pregatirea pestelui.

Pestele ( fileul de cod ) se va pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare pentru cca 10 minute ( deoarece acesta va fierbe foarte repede ).

Dupa ce a fiert,se va lasa la scurs, apoi se transfera  intr-un castron si se va sfarama cu o furculita ( nu prea mult, deoarece dorim sa ramana bucati vizibile in budinca ), urmand sa adaugam si tonul din conserva, scurs de sucul propriu,  fiind lasat asa cum este in conserva ( fara a necesita sa fie sfaramat  ).

Se vor adauga in bol peste compozitia de peste, galbenusurile de ou batute spuma, apoi  asezonam cu sare, piper si busuiocul tocat marunt.

Compozitia formata se va amesteca cu sosul de rosii cu ajutorul unei spatula.

Intr-un vas Jena rotund, uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet, transferam compozitia si dam vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute ( atat cat vaforma o crusta ).

Spre final de copt, putem presara niste parmezan deasupra, capatand astfel budinca un aspect mai apetisant si un gust mai delicios.

Budinca de peste se va servi rece, alaturi de o salata verde, paine prajita sau proaspata scoasa din cuptor.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments