Autentificare

Înregistrare

Budinca de visine cu ciocolata

Budinca cu visine si ciocolata

Cum se face budinca de visine

Visinile se vor spala, scoate apoi samburii cu un aparat special , apoi pudrate cu putina faina ( ptr a sta la suprafata si a nu se lasa la fundul tavii ).

Se vor separa in boluri diferite albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol se va pune untul impreuna cu zaharul, mixandu-se pana se va forma o crema de unt spumoasa.

Galbenusurile se vor adauga pe rand, mixand usor la o treapta mai joasa, pana acestea se vor incorpora in crema de unt.

Albusurile se bat cu un praf de sare si 2 linguri apa foarte rece, pana vor deveni o spuma tare, apoi

se vor adauga in crema de unt, impreuna cu 2 linguri de pesmet, amestecandu-se de jos in sus cu o spatula ( renuntandu-se la mixer ).

La final se vor adauga si visinile scurse bine, apoi compozitia se va transfera intr-o tava patrata 30/30 cm, tapetata cu unt si pesmet ( restul de 3 linguri ), introdusa apoi in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 35-40 minute.

Dupa ce va fi scoasa din cuptor, budinca de visine se orneaza cu ciocolata topita, apoi portionata in bucati dupa alegerea fiecaruia.

POFTA BUNA !!!