Autentificare

Înregistrare

Budinca din resturi de cozonac

Dupa o munca „istovitoare” dar placuta de a face cozonac, nu-l putem risipi, mai ales cand ne mai raman resturi de la Pasti si se intaresc.

Pentru ca se gasesc numeroase retete si idei de a recupera cozonacul, vom face o budinca la cuptor care, sigur va fi foarte apreciata in special de cei mici care nu prea fac pasiune pentru cozonac.

Ingrediente budinca din resturi de cozonac

1 cozonac ( resturi ramase de la Pasti … poate fi cu stafide, cacao )

1 l lapte

5 oua

5 plicuri zahar vanilat

100 g zahar tos

1/2 lingurita coaja lamaie ( ptr aroma )

1/2 lingrita coaja portocala ( ptr aroma )

50 g unt ( ptr uns vasul )

cateva jumatati de nuca ( ptr decor )

200 ml frisca lichida ( ptr decor ) optional

1 portocala ( felii ptr decor ) optional

Cum se face budinca din resturi de cozonac

Pregatim un vas JENA fie rotund ( diam 27-30 cm), dreptunghiular ( 15/ 25 cm ) pe care-l vom unge bine cu unt.

Feliile de cozonac ramase si care s-au intarit, le  rupem bucati mai mari cu mana si  puse intr-un bol incapator.

Intr-o craticioara, punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul tos, vanilat, coaja de lamaie si portocala, lasand la foc mic atat cat se va topi zaharul ( sa nu ajunga laptele la fierbere ).

Dam craticioara la o parte, pentru a se raci putin laptele.

Ouale pe care le-am batut intregi separat in alt bol ( pana au devenit o spuma ), le adaugam peste laptele racit, amestecand totul cu un tel.

Acest amestec de lapte si oua il  adaugam peste cozonacul bucati, amestecand usor cu doua linguri pana se va incorpora tot lichidul si cozonacul sa fie cuprinse in intregime de amestecul de lapte.

Transferam compozitia obtinuta in vasul JENA, si introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 25-30 minute ( pana va prinde o crusta aramie.).

Pentru un aspect mai apetisant, putem pune deasupra jumatati de nuci, care o data prajite in cuptor impreuna cu budinca va da un gust deosebit.

Budinca din resturi de cozonac se poate consuma calda sau rece pe farfuri albe intinse.

TRUCURI SI IDEI 

Budinca din resturi de cozonac poate fi decorata si cu frisca batuta si felii de portocale.

POFTA BUNA !!!

 

Facebook Comments