Autentificare

Înregistrare

Bulete cu branza

Atunci cand vrei sa pui aperitive la o masa este mereu o idee buna sa ai ceva pe baza de branza. Iar reteta pe care v-o propunem reuseste sa dea atata savoare bilutelor de branza incat o vei repeta iar si iar la fiecare petrecere data acasa.

Ingrediente pentru bulete cu branza

Pentru bilele de branza

250 Feta,
200 g branza cremoasa,
1 lingura patrunjel tocat marunt,
1 lingura ceapa tocata marunt(de preferat ceapa verde)
1 lingura menta tocata fin,
2 catei usturoi pisat,
2 linguri miez de nuca, pisata,
2 linguri ulei masline,
2 linguri stafide,
sare, piper alb,

Pentru garnisire:
3 linguri nuca pisata,
2 linguri patrunjel tocat fin,

Cum se fac buletele cu branza

Se adauga intr-un bol toate ingredientele de mai sus, se amesteca bine pana se formeaza o pasta omogena, se poate folosi mixerul.

Se formeaza bile de marimea unei nuci mari si se trec apoi prin amestecul de patrunjel si nuca.

Pe un platou se aseaza un pat de salata verde, se pun apoi buletele de branza.

Trucuri si idei

Odata ce stapanesti bine aceasta tehnica te poti juca cu reteta. De exemplu, sa ai un platou cu bulete de diferite culori, in functie de ce folosesti pentru garnisire. Cele date prin boia vor fi rosii, cele date prin patrunjel vor fi verzi, cele date prin chimen maronii.

Buletele de branza pot constitui si o gustare dulce perfecta. Pentru asta insa trebuie sa renunti la patrunjel, ceapa si usturoi. Si sa dai, la final, buletele prin nuca de cocos sau fulgi de ciocolata sau fulgi de migdale sau coaja de lamaie rasa, sau fructe goji, dupa gust.

Sursa foto