Autentificare

Înregistrare

Bulgarasi din branza de vaci

Bilute de branza de vaci

Am sa incerc, prin descriere, sa va transmit cat de bune sunt aceste aperitive. Arata destul de asemanator cu bomboanele Rafaello, doar ca in loc sa fie acoperite cu nuca de cocos sunt acoperite cu cascaval, cu boia, verdeturi, seminte de mac sau cu ce mai doriti dumneavoastra.

Si, un pic uimitor, au gust destul de pregnant de usturoi. Ceea ce este bine, intrucat branza de vaci are tendinta de a fi destul de fada. Insa daca nu iti place usturoiul poti renunta la el, si, eventual sa pui mustar, ca sa le dai un gust iesit din comun. Dar cred ca ar merge foarte bine si cu ceapa verde sau sunca tocata  foarte marunt.

Arata foarte bine pe o masa de sarbatoare.

Ingrediente pentru bulgarasi din branza

500 gr branza de vaci

250 gr de cascaval

2 catei de usturoi

1 galbenus

ulei

sare

Cum se fac bulgarasii de zapada

Se rade cascavalul.

Se face o maioneza din ou, ulei si sare. Se folosesc aproximativ 100 gr de ulei.

Se amesteca branza de vaci cu jumatate din cantitatea de cascaval, cu usturoiul pisat, cu sare dupa gust, cu maioneza. Compozitia care se obtine trebuie sa fie potrivit de tare ca sa poata fi facuta bilute.

La final bilutele se dau cate una prin cascaval ras/ boia dulce/verdeturi/seminte de mac, astfel incat sa obtinem un mix de culori si se aseaza pe platou.

Pofta buna!