Autentificare

Înregistrare

Carne de vita cu vinete

Va propunem o tocanita de carne de vita cu vinete si sos de rosii. Odata ce ai taiat legumele si carnea, le-ai calit, nu mai ai mare lucru de facut, doar sa le lasi sa fiarba la foc mic pentru o jumatate de ora.

Ingrediente pentru carne de vita cu vinete

300 g carne de vita,
2 vinete,
2 rosii,
2 cepe,
2 catei usturoi,
100 g cascaval,
1 legatura patrunjel sau marar,
sare, piper, ulei,

Cum se face carnea de vita cu vinete

Carnea se taie in bucatele cat mai mici, ceapa si usturoiul se maruntesc.

Se pun toate la prajit in ulei incins.

Vinetele se curata, se taie bucatele si se adauga peste ceapa si carne

Se adauga si rosiile decojite si taiate marunt.

Se adauga putina apa(50 ml), sare si piper. Vasul se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 30 de minute.

La final se adauga verdeata tocata marunt si cascavalul ras.

Trucuri si idei

Pentru aceasta mancare aveti nevoie de o tigaie cu peretii inalti. Daca nu aveti, dupa ce ati prajit totul puteti transfera continutul intr-o oala.

Daca va este frica sa nu se prinda compozitia atunci puteti face aceasta mancare si la cuptor.

Video

Reteta de mai sus este o reteta persana. O puteti urmari si in video, cu mici variatii.

Sursa foto