Autentificare

Înregistrare

Carne de vitel cu bame

Carne de vitel cu bame

Nu foarte multa lume consuma bame, dar acestea au multe beneficii asupra organismului, enumerand doar cateva generalitati:

  • regleaza zaharul din sange
  • indicate femeilor insarcinate
  • bogate in vitamina: C; A; B1; B2; B9; calciu; zinc; potasiu etc..
  • scad colesterolul
  • reduc riscul de infarct si accident vascular

Vom gati bame cu carne de vitel,  asigurandu-va, ca o sa le adaugati cat mai des in alimentatie, mai ales ca se gasesc in supermarket mai tot timpul anului, fie in stare proaspata sau conservate in sos de rosii.

Ingrediente carne de vitel cu bame

750 g crne de vitel  ( piept/muschiulet )

100 ml ulei vegetal

500-600 g bame proaspete

2 cepe

250 ml zeama carne/apa

1 lingura faina alba

3 linguri pasta rosii

1 ceasca vin rosu ( optional )

5 rosii coapte

2 lamaie ( felii ptr decor  si zeama)

1/2 legatura patrunjel

sare, piper