Carne de vitel cu bame

Carne de vitel cu bame

Cum se face carne de vitel cu bame

Carnea de vitel se va curata de pielita ( daca va fi nevoie ) si portionata in bucati, cat pentru o imbucatura.

Intr-o cratit aderenta ( folosita pana la sfarsit ) cu uleiul incins se vor pune la calit bucatile de carne de vitel ( cat isi vor schimba culoarea ), cca 5-10 minute, amestecand continuu.

Ceapa curatata si taiata julien se va adauga la calit peste carnea de vitel, iar cand a devenit sticloasa, se va stinge cu pasta de rosii desfacuta in putina apa, cu vinul amestecat cu faina alba si cu zeama de carne/apa, asezonat totul dupa gust cu sare si piper.

Se va lasa totul sa fiarba la foc domol cca 60 minute, acoperita cratita cu un capac ( carnea de vita fiind mai atoasa, se va gati mai greu, dar va fi o mancare foarte gustoasa ).

Intre timp, bamele proaspete se vor curata de cotoare, spala bine si puse la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si zeama de la o lamaie.

Dupa fierbere, bamele se vor scurge si se vor pune in cratita peste carnea de vitel pregatita in prealabil, peste care se vor pune rosiile taiate in felii.

Pentru un gust si aspect apetisant, cratita se poate da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 15-20 minute, pentru ca sosul sa capete consistenta dorita.

Mancarea cu carne de vitel si bame se va servi presarata cu putin patrunjel verde proaspat tocat fin si cu felii de lamaie trecute prin patrunjel tocat, pentru aspect apetisant.

POFTA BUNA !!!