Autentificare

Înregistrare

Cartofi cu ardei iute

Aceasta reteta este una sanatoasa, de cartofi care nu sunt prajiti, ci facuti la cuptor, cu un sos care este iute si un pic dulce in acelasi timp. Este recomandata atunci cand cauti alte moduri, inedite, de a pregati cartofii.

Ingrediente pentru cartofi cu ardei iute

1 kg cartofi,
1 ceapa,
2 ardei iuti,
1 lingura bulion,
2 catei de usturoi,
1 legatura patrunjel,
1 lingura zahar,
4 rosii,
1 pahar vin alb,
sare, ulei,

Cum se fac cartofii cu ardei iute

Cartofii se curata, se taie felii si se pun intr-o tava cu putin ulei.

Se adauga si o cana de supa sau de apa si se da tava la cuptor pentru 30 min.

Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei.

Peste ceapa se pun ardeii iuti taiati feliute subtiri, usturoiul pisat, rosiile decojite si tocate, vinul alb. Se sareaza dupa gust.

Sosul rezultat se pune peste cartofii copti, se amesteca bine, se mai da tava la cuptor 5 minute si se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

Sursa foto