Autentificare

Înregistrare

Cartofi cu masline la cuptor

Daca taiati cartofii rondele si ii puneti intr-o tava este ca si cum ati face un aluat de tarta si deasupra puteti pune ce va place. Aici am ales masline si cascaval. Apoi puteti acoperi totul cu inca un strat de cartofi rondele

Ingrediente pentru cartofi cu masline
1 kg cartofi,
200 g masline negre mari, fara samburi,
1/2 l supa de legume sau apa,
100 g cascaval ras,
1 catel usturoi,
mirodenii la alegre (ex:ierburi de Provence),
sare, piper, ulei de masline,

Cum se fac cartofii cu masline
Cartofii se curata si se taie in rondele fine.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Maslinele se taie rondele fine.

Se pune putin ulei pe fundul unui vas, se adauga un strat de cartofii, usturoiul pisat, se adauga cascavalul ras, un rand de masline. Apoi se continua cu un strat de cartofi, branza, sare, piper.

Se varsa supa.

Vasul se acopera cu o folie de alunminu, se da la cuptor la 200 °C, pentru 30 minute.

Se scoate folia de aluminu si se mai lasa 15 minute(pana ce se rumeneste deasupra).

Se varsa surplusul de lichid, se verifica daca cartofii sunt bine fierti.

Sursa foto

Facebook Comments