Autentificare

Înregistrare

Cartofi cu praz

Ce spuneti de o mancare de cartofi cu praz? O puteti consuma ca si garnitura, dar merge foarte bine si de sine statatoare in perioada in care tineti post.

Ingrediente pentru cartofi cu praz

4 fire de praz,
8 cartofi,
3 morcovi,
1 lingurita de rozmarin,
1 cana supa de legume,
1 legatura patrunjel,
sare, ulei,

Cum se fac cartofii cu praz

Se curata legumele si taie rondele.

Cartofii se fierb 5 minute apoi se strecoara ( zeama se pastreza).

Morcovii si prazul se calesc in ulei, 2-3 minute, la sfarsit se adauga rozmarinul si sarea.

Intr-un vas uns in prealabil cu ulei se aseaza legumele dupa cum urmeaza: un start de cartofi unul de morcovi cu praz, ultimul start va fi de cartofi.

Se toarna zeama ramasa de la cartofi si se acopera compozitia.

Tava pentru gratinare din ceramica

Tava pentru gratinare din ceramica

Se da la cuptor si se lasa la foc mic pana cand scade apa si cartofii se rumenesc usor.  Aveti nevoie de o tava buna pentru gratinare. Si va propunem una conceputa special, din gresie ceramica.

Cand sunt gata se presara patrunjelul verde tocat fin.

Video

Daca nu tineti post puteti sa adaugati si un pic de smantana. Urmariti video de mai jos pentru a vedea cel mai rapid mod de a face acest fel de mancare, marca Jamie Oliver.

Sursa foto