Cartofi cu smantana si curry

Este asa numita “macarica” de cartofi, care poate deveni dietetica si vegetariana, daca renuntam la smantana.

Se face foarte repede, fiind usoara pentru digestie.

Ingrediente cartofi cu smantana si curry ( ptr 2 persoane )

4 cartofi mari rosii ( sunt mai rezistenti la fiert si nu se vor sfarama )

3 rosii mari coapte ( sau 10 rosii cherry )

3 catei usturoi

200 g smantana 22% grasime

un cub de unt ( ptr fiert cartofii )

1 lingura curry ( ptr aspect si gust )

1 lingura zahar tos ( ptr a taia din aciditatea rosiilor )

50 ml ulei

sare, piper

cateva fire de patrunjel proaspat

Cum se fac cartofii cu smantana si curry

Vom curata cartofii de coaja, ii taiem cuburi potrivit de mari si apoi punem la fiert in apa cu sare si un cub de unt.

Separat intr-o tigaie de teflon cu ulei pus la incalzit, vom face un sos din rosiile pe care le-am decojit de coaja ( oparindu-le pentru cateva secunde ), apoi taiat cubulete mici.

Pe parcurs, in timp ce sosul se gateste, adaugam si usturoiul taiat feliute mici, asezonam cu sare, piper si lingurita de zahar ( ptr a taia din aciditata rosiilor ), amestecand din cand in cand ( pana va mai scadea din lichid si a deveni sosul mai omogen ).

Dupa ce cartofii au fiert, se scurg, apoi se adauga in sosul obtinut si sunt lasati sa mai dea un clocot- doua impreuna, pentru cca 10 minute.

Se vor servi pe farfurii intinse albe, calzi, cu 2-3 linguri de smantana, un praf de curry si putin patrunjel tocat fin.

Pentru cine doreste, poate servi cartofii cu smantana si curry cu paine proaspata si chiar cu o salata din rosii, castraveti si ceapa.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto