Autentificare

Înregistrare

Cartofi Ules, cu parmezan si usturoi

Cartofi cu parmezan usturoi si smantana

Cum se fac cartofi Ules

Cartofii roz curatati de coaja si spalati se vor taia in feliute subtiri, fie cu un cutit ascutit sau cu un dispozitiv special de feliat legume, apoi  lasati intr-un vas cu apa ( pentru a nu se inegri ) pana la folosire sau gatiti imediat.

Usturoiul curatat,  se va pisa si freca cu ulei ( ca la maioneza ) sau se vor taia in feliute subtiri .

Intr-o tava patrata de 20/20 sau un vas Jena dreptunghiular, uns cu unt/ulei vegetal se vor pune un strat de cartofii feliati ( in cerc sau putin suprapuse pentru a nu lasa goluri intre cartofi ), urmand usturoiul pisat sau felite ( intr-un strat subtire sau din loc in loc ), presarand deasupra cate un praf de sare, piper si nucsoara, stropindu-se cu ulei de masline,  continuandu-se asa pana ce ultimul strat va fi de cartofi.

Peste cartofi, se va adauga apa calduta ( pana ce cartofii vor fi acoperiti ), depasindu-se cu cca 2 cm deasupra.

Tava sau vasul Jena se va acoperi cu  un capac/o folie de aluminiu ( pentru a se gati in abur ), apoi data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 60 minute.

Aproape de sfarsit, cu cca 20 minute, folia de aluminiu se va indeparta si se va adauga smantana de gatit amestecata cu parmezanul ras si  data tava /vasul Jena din nou in cuptor pana ce va face o fata rumena, de gratinat.

Cartofii Ules, se vor servi ca si o garnitura la orice fel de friptura sau ca atare, decorati cu patrunjel verde proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!