Autentificare

Înregistrare

Cartofi unguresti

Ingrediente:
4 cartofi mari,
2 cepe mari,
1 foaie de dafin,
sare, ulei, piper, boia iute de ardei, boia dulce de ardei,

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie felii nu foarte groase, se spala, si se pun la fiert. Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin.
Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi. Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita. Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se inegreasca si se toarna peste cartofi. Apoi cu o furculita se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de cat maricele.
Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare, piper si alte condimente.