Autentificare

Înregistrare

Castraveti la otet pentru iarna

Castraveti murati pentru iarna

Cum se fac castraveti la otet pentru iarna

Pentru conservare in otet, se vor alege castraveciori mai mici, care se vor spala si lasati la scurs intr-o strecuratoare pana la folosire.

Pentru ca, munca sa fie mult mai usoara, ingredientele care se vor folosi se vor pune separat in boluri la indemana langa borcanele pregatite in prealabil.

Lichidul folosit va fi: doua parti apa si o parte otet, iar la un litru de lichid se va pune: 25 g sare, 10 g zahar (va reduce aciditatea otetului, fara a-l indulci ), calculandu-se ca, lichidul sa fie cca la jumatatea din capacitatea borcanelor.

Lichidul se va pune la fiert intr-o oala ( capacitate in functie de lichidul dorit ) : cu sare, zahar, boabe de piper negru, lasand sa dea intr-un clocot ( cca 10 minute, pentru a se aroma mai bine lichidul ).

Intre timp, castraveti mici se vor aseza in borcane in pozitie verticala, impreuna cu ingredientele dorite ( boabe mustar; rondele de ceapa; bete de  marar uscat; rondele de morcov etc.. ), urmand a se adauga lichidul fierbinte in borcane ( borcane se vor umple pana sus ), apoi inchise ermetic cu capace si puse la bain-marie in apa calduta ( pentru a nu se sparge borcanele ) cca 10 minute ( doar un clocot ).

Borcanele se vor lasa la racit in vasul in care au fiert, apoi etichetate ( denumire si an ) si puse la racoare pe raft in camara.

Castravetii in otet pentru iarna se pot pastra in camara la rece  1-2 ani ( bineinteles daca nu se vor consuma:)))

POFTA BUNA !!