Autentificare

Înregistrare

Charlota cu ananas si branza

Charlota cu ananas si branza este unul din cele mai usoare deserturi, numit desertul ” la minut”, preferat foarte mult de cei mici.

In familie  acest desert este mai tot timpul facut, dand impresia unei inghetate mai ales daca se va tine la rece cateva ore.

Poate fi servit si ca un desert la mesele festive.

Ingrediente charlotta cu ananas si branza ( ptr 2-3 persoane )

1 cutie ananas in suc propriu

200 g branza vaci ( zero grasimi )

1 cutie branza mascarpone 250 g

3 linguri zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

3-4 picaturi de rom sau coniac

1 lingura zeama lamaie

Pentru decor

4-5 piscoturi sampanie

nuca de cocos; fulgi de migdale; nuca macinata prajita

inghetata vanilie ( optional )

Cum se face charlota cu ananas si piscoturi

Ananasul bucati de la cutie se va pune la scurs intr-o sita ( fructele folosite, iar sucul se poate bea separat, pus in pahare si servit rece cu putina zeama de lamaie si o frunza de menta ).

Intr-un bol adanc se vor pune branza de vaci, branza mascarpone, zaharul pudra si cel vanilat, mixandu-se cu ajutorul unui mixer manual pana se obtine o crema.

Dupa gust, se mai adauga putin rom ( sau coniac ), zeama de lamaie, amestecandu-se usor cu o spatula.

In pahare cu picior ( sau orice fel de pahar avut la indemana; cupe etc.. ) deja pregatite, se va pune un rand din crema de branza la fundul paharului, la mijloc bucati de ananas, iar ultimul nivel va fi cu crema branza.

Dupa preferinta, idei si gust paharele se vor decora cu bucati rupte in doua  de piscoturi inmuiate in suc de ananas  , nuca de cocos, nuca prajita si macinata sau fulgi de migdale.

Paharele cu charlota de ananas si branza se vor da la rece in frigider pana la servire.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

 

Facebook Comments