Autentificare

Înregistrare

Chec aperitiv sarat cu legume

Chec aperitiv

 

Ingrediente chec aperitiv sarat cu legume

10 oua

un praf de sare

20 linguri de faina

2 linguri ulei

1 praf de copt

1 lamaie ( zeama )

1 lingura unt ( ptr uns tava )

piper

Pentru umplutura

30 masline negre si verzi

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras verde

200 g cascaval ( de consistenta tare )/branza feta 100 g

2-3 linguri ulei vegetal

200 g muschi file afumat (sau fara)

Se mai poate adauga un pic de ceapa verde tocata marunt, in functie de preferintele fiecaruia.

Cum se face chec aperitiv sarat cu legume

Ouale se vor separa in boluri diferite, albus de galbenusuri.

Albusurile se vor bate spuma tare cu un praf de sare (ca la chec) si zeama de lamaie, cu un robot de bucatarie.

Galbenusurile se vor freca  cu uleiul, pana devin cremoase, apoi se vor amesteca cate putin cu albusurile spuma tare.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt(stins), se va adauga peste ouale batute, lingura cu lingura, amestecandu-se cu o spatula de jos in sus, pana la incorporare completa (fara cocoloase de faina).

Ingredientele pentru umplutura, se vor taia in cubulete mici, adaugate in aluat si amestecate usor cu o spatula.

Optional, in loc de ardeii grasi cruzi, se pot folosi gogosari la otet.

Intr-0 tava de cozonac de dimensiune mai mare (sau in 2 tavi mai potrivite), unsa cu unt si tapetata cu faina, se va rasturna aluatul,apoi data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Dupa ce l-ati scos puteti pentru aspect sa ii puneti deasupra cascaval ras sau branza cedar.

Checul aperitiv sarat cu legume, se va servi rece, taiat in felii groase de cca 2 cm,  servite la masa pe un platou decorat cu salata verde si ridichi rosii.

POFTA BUNA !!