Autentificare

Înregistrare

Chec cu glazura de ciocolata

Chec cu glazura de ciocolata

Aceasta reteta, foarte simpla, poate sa fie singurul lucru dulce pe care stii sa il faci si sa fie de ajuns. Pentru ca nu te vei plictisi niciodata de gustul sau. In ceea ce priveste aspectul sau, peste glazura de ciocolata puteti pune dupa preferinte:  fulgi de cocos, alune macinate, fistic, portocale caramelizate, bomboane maruntite de diverse culori, etc.

Ingrediente pentru chec cu glazura de ciocolata

Cantitatile sunt pentru 2 checuri

2 cani faina

2 cani zahar

8 oua

8 linguri ulei

2 linguri cacao

arome

Glazura

50 g zahar

50 ml apa

50 g ciocolata

25 g unt

1/2 esenta rom

fistic/nuca macinata /migdale pentru ornat

Cum se face checul cu glazura de ciocolata

Se separa alburusile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul. Trebuiesc batute foarte bine, astfel incat, daca intorci castronul, ele sa nu curga.

Se adauga zaharul si putina esenta de vanilie sau de rom, dupa gust,  si se bate in continuare.

Galbenusurile se bat si se adauga in ele treptat, uleiul, ca la maioneza.

Se toarna treptat galbenusurile in albus si se amesteca pana cand este omogen.

Inainte de a pune faina se scoate mixerul. Se adauga o cana de faina si se amesteca cu lingura incet de jos in sus.

Se scot 6 linguri din coca si se pun intr-un castro. Se adauga deasupra doua linguri de cacao si se amesteca.

In primul vas se adauga restul de faina si se amesteca incet. Aluatul obtinut trebuie sa aiba o consistenta moale, sa curga.

Tavile se tapeteaza cu hartie. Se rastoarna coca fara cacao impartita egal intre cele 2 tavi. Deasupra se pune coca cu cacao.

Cu o furculita se amesteca usor prin toata coca, ca sa devina checul marmorat.

Se baga checul 35-40 de minute la 180 de grade. Faceti faceti proba cu scobitoarea pentru siguranta.

Prepararea glazurei

Cat timp checul este la cuptor intr-o craticioara fierbem apa cu zaharul pentru 4-5 minute la foc mic sau pana se formeaza un sirop gros.Stingem focul,adaugam ciocolata si untul si amestecam pana se topesc. Nu va ingrijorati daca glazura va parea taiata, se va omogeniza foarte bine dupa racire. Cand s-a mai racit adugati si esenta de rom.

Glazurati checul dupa ce s-a racit. Eventual mai incalziti un pic glazura daca s-a intarit .

Decorati checul  cu nuci, migdale, fulgi de cocos, etc.

Pastrati checul la rece.

Pofta buna !!