Autentificare

Înregistrare

Chec cu mac si lamaie

Este un chec cu aspect spectaculos si un gust pe masura. Se pune deasupra o glazura alba, dulce, cu aroma de lamaie. Se gateste usor, putand sa fie facut si de catre incepatori, daca se urmaresc pasii de mai jos.

Ingrediente chec cu mac si lamaie

5 oua

200 g unt

200 g zahar tos pudra

200 g faina

4 linguri mac

1/2 lamaie ( zeama si coaja )

2 plicuri zahar vanilat

1 praf de copt

un praf de sare

Pentru glazura chec

100 g zahar pudra

1/2 lamaie ( zeama )

Cum se face glazura de zahar pudra cu zeama lamaie

Aceasta glazura, se va face dupa ce checul va fi scos din cuptor pentru ca va fi glazurat  dupa racire ( nu se va face cu mult timp inainte ).

Intr-un bol se va adauga zaharul pudra impreuna cu zeama de lamaie, mixandu-se pana se va obtine o crema asemanatoare cu un serbet.

Cum se face chec cu mac si lamaie

Se va pregati o tava de chec, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi lasata in asteptare.

Intr-un bol adanc, se va pune untul la temperatura camere, mixandu-se individual cca 1- 2 minute, urmand zaharul tos facut pudra.

Mixarea se va face la o treapta mai joasa la inceput ( pentru a nu se imprastia zaharul in afara vasului ), apoi la o frecventa mai inalta ( cca 4-5 minute, pana se va obtine o crema fina de unt si zaharul sa fie bine topit ).

Se vor adauga pe rand ouale intregi, unul cate unul, pana se vor incorpora complet in crema de unt.

Faina cernuta, amestecata cu praful de copt si macul, se va adauga lingura cu lingura, amestecandu-se cu o spatula ( se va renunta la mixer ) de jos in sus ( pana la incorporare completa, sa nu ramana cocoloase de faina ).

Pentru aroma aluatului, se va adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si 2-3 linguri de zeama lamaie.

Aluatul obtinut se va transfera in tava de chec pregatita in prealabil, apoi se va introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 25-30 minute ( se va face testul cu scobitoarea..daca va iesi curata din aluat, atunci va fi copt checul ).

Dupa racire, checul poate fi glazurat, lasat ca atare sau pudrat cu zahar pudra ( dupa preferintele fiecaruia ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto