Chec cu mascarpone

Acest chec cu mascarpone merge bine alaturi de un ceai, un fresh rece de lamaie seara tarziu pe terasa cu prietenii invitati intr-o duminica superba de vara.

Ingrediente chec cu mascarpone

6 oua

12 linguri zahar tos pudra

10 linguri faina

2 linguri cacao

100 g unt

1 praf de copt

coaja de lamaie

nuci maruntite prajite, bucati de portocala confiata, bucati de ciocolata etc..

Pentru crema decor chec

250 g mascarpone

100 ml frisca lichida ( meggle)

2 linguri zahar tos pudra

2-3 linguri zeama lamaie ( ptr gust acrisor )

Cum se face crema de mascarpone pentru ornat chec

Intr-un bol adaugam  branza mascarpone, zaharul pudra, zeama de lamaie, mixand pana devine o crema  untoasa, adaugand apoi frisca lichida mixata separat in alt bol,  lingura cu lingura, amestecand totul cu o spatula pana la incorporare.

Crema astfel obtinuta se va acoperi cu o folie alimentara, apoi vasul este dat la rece in frigider pana la folosire ( ori imbracat checul sau servita crema alaturi de chec pe o farfurie)

Cum se face chec cu mascarpone

Punem ouale intregi intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul tos pudra, mixand pana devin o spuma albicioasa, marindu-si volumul, adaugandu-se la final cacao pentru a se desface mai bine.

Se va adauga coaja de lamaie, faina in ploaie amestecata cu praful de copt, alternand cu cate o lingura de unt la temperatura camerei, pana se amesteca totul cu ajutorul unei spatule ( nu cu mixerul ),  capatand consistenta unei smantani mai groasa ( daca mai trebuie faina, se mai poate adauga)

Dupa gust se poate adauga nuca maruntita si prajita, portocala confiata, bucati de ciocolata etc...

Intr-o forma de chec tapetata cu ulei si hartie de copt, transferam aluatul , introducand in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Dupa timpul alocat, checul se va scoate din forma, lasat la racit, ornat cu crema mascarpone, sau servita aceasta alaturi de chec pe o farfurie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto