Acest chec cu mascarpone merge bine alaturi de un ceai, un fresh rece de lamaie seara tarziu pe terasa cu prietenii invitati intr-o duminica superba de vara.
Ingrediente chec cu mascarpone
6 oua
12 linguri zahar tos pudra
10 linguri faina
2 linguri cacao
100 g unt
1 praf de copt
coaja de lamaie
nuci maruntite prajite, bucati de portocala confiata, bucati de ciocolata etc..
Pentru crema decor chec
250 g mascarpone
100 ml frisca lichida ( meggle)
2 linguri zahar tos pudra
2-3 linguri zeama lamaie ( ptr gust acrisor )
Cum se face crema de mascarpone pentru ornat chec
Intr-un bol adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, zeama de lamaie, mixand pana devine o crema untoasa, adaugand apoi frisca lichida mixata separat in alt bol, lingura cu lingura, amestecand totul cu o spatula pana la incorporare.
Crema astfel obtinuta se va acoperi cu o folie alimentara, apoi vasul este dat la rece in frigider pana la folosire ( ori imbracat checul sau servita crema alaturi de chec pe o farfurie)
Cum se face chec cu mascarpone
Punem ouale intregi intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul tos pudra, mixand pana devin o spuma albicioasa, marindu-si volumul, adaugandu-se la final cacao pentru a se desface mai bine.
Se va adauga coaja de lamaie, faina in ploaie amestecata cu praful de copt, alternand cu cate o lingura de unt la temperatura camerei, pana se amesteca totul cu ajutorul unei spatule ( nu cu mixerul ), capatand consistenta unei smantani mai groasa ( daca mai trebuie faina, se mai poate adauga)
Dupa gust se poate adauga nuca maruntita si prajita, portocala confiata, bucati de ciocolata etc...
Intr-o forma de chec tapetata cu ulei si hartie de copt, transferam aluatul , introducand in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.
Dupa timpul alocat, checul se va scoate din forma, lasat la racit, ornat cu crema mascarpone, sau servita aceasta alaturi de chec pe o farfurie.
POFTA BUNA !!!