Autentificare

Înregistrare

Chec cu masline si jambon

Cand auzim cuvantul chec, ne asteptam la un desert.

Dar acesta este un aperitiv mozaic, gustos, apetisant si sarat.

Reteta este foarte simpla, se poate face cu resturile din frigider ramase, nerespectand intocmai ingredientele propuse.

Vom gati un chec aperitiv care va incanta papilele gustative si care se poate servi inainte de masa.

Variantele acestui chec sarat sunt mutiple, asta depinde de inspiratie si de „opera” frigiderului.

Checul cu masline si jambon, fiind atat de colorat poate inveseli orice masa festiva, de ce nu, poate chiar masa de CRACIUN.

Ingrediente chec cu masline si jambon

6 oua

150 g de faina alba

150 g jambon ( sau sunca presata )

200 g cascaval ras

150 g telemea sarata

1oo g masline negre fara samburi

100 g masline verzi fara samburi

150 g ciuperci din conseva

1/2 ardei gras rosu ( pentru decor si gust )

1/2 ardei gras verde( pentru decor si gust )

4 linguri de ulei

100 g porumb dulce ( optional )

1 lingurita praf de copt

sare ( optional— daca va mai fi cazul, deoarece majoritatea ingredientelor sunt sarate )

piper

Cum vom pregati ingredientele pentru checul cu masline si jambon

Mai intai vom pregati ingredientele, fiecare in cate un bol.

Cascavalul il radem pe razatoarea mare.

Jambonul sau sunca presata o vom taia bucatele mici.

Ciupercile din conserva, le vom scurge de zeama si toca mai marunt, daca va fi cazul.

Maslinele negre si verzi le vom taia in jumatati.

Ardeiul gras il vom toca in cuburi mici.

Cum vom face checul cu masline si jambon

Intr-un bol mai mare vom pune ouale intregi si le vom mixa cu ajutorul unui mixer manual. Batem ouale pana devin o spuma si isi vor dubla volumul.

Adaugam apoi faina impreuna cu praful de copt in ploaie. Mixam pana se va incorpora bine faina in oua.

Vom adauga si uleiul, mixand in continuare.

Apoi pe rand vom pune: cascavalul, jambonul, maslinele negre si verzi, ardeiul gras verde si rosu, ciupercile si porumbul dulce daca dorim.

Vom omogeniza toate aceste ingrediente cu ajutorul unei spatule, fiind exclusa utilizarea mixerului sau a telului. Daca ni se pare ca nu putem incorpora toata faina, atunci putem adauga 2-3 linguri de apa.

Tapetam o tava de chec sau de cozonac cu hartie de copt sau cu ulei. La aceasta reteta tava a fost tapetata cu putin ulei si faina. Surplusul de faina de la tapetat tava il punem intr-un bol.

Turnam compozitia obtinuta in tava.

Pentru un aspect frumos a checului, putem pune putin ketchup in zig-zag deasupra.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de cca 30- 45 minute.

Deoarece in compozitie se afla cascaval, checul nu poate iesi chiar „uscat”si testul cu scobitoarea nu prea este relevant in acest caz.

Dar respectand timpul de coacere  si aspectul de la suprafata, totul va fi bine.

Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine si apoi il putem taia cum dori si asezat pe un platou.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto