Autentificare

Înregistrare

Chec cu nuca si cacao

Ingrediente:
8 oua
Un varf de cutit de sare
16 linguri ulei
300-350 grame zahar tos
2 plicutele zahar vanilat
O cescuta cu apa rece
16 linguri de faina
1 pliculet amoniu pentru prajituri
Zeama de la o jumatate de lamaie sau putin otet
Coasa rasa de la lamaie/portocala
Esenta de rom
Mieji de nuca, coapte si maruntite (de la 20-30 de nuci)

Mod de preparare:

Cele 8 oua se despart, iar galbenusurile si albusurile se pun in vase diferite.
Peste galbenusuri se pune un varf de cutit de sare, dupa care se amesteca treptat cu 16 linguri de ulei.

Dupa aceea, ne ocupam de albusurile din celalalt vas (de preferat mai mare decat primul vas). Acestea trebuie amestecate treptat (cu telul sau mixerul) cu 300-350 grame de zahar tos in care am pus si 2 pliculete de zahar vanilinat. In tot acest timp, pentru ca zaharul sa se topeasca mai repede, iar compozitia sa devina pufoasa, turnam treptat cate un pic din cescuta cu apa rece. Se bate pana se topeste  zaharul, iar compozitia capata o consistenta mai groasa.

Apoi, peste compozitia albusurilor turnam compozitia galbenusurilor de care ne-am ocupat in prima etapa.  Amestecam un pic, dupa care adaugam treptat si „in ploaie” cele 16 linguri de faina.

Pliculetul de amoniu pentru prajituri se stinge cu zeama de la lamaie sau putin otet, dupa care se toarna peste aceasta compozitie. Amestecam incet, iar la final adaugam si coaja rasa de la o lamaie sau portocala.

Din aceasta compozitie, se toarna jumatate intrun alt castron. Se adauga peste doua lingurite de cacao si o lingurita de esenta de rom si se amesteca usor.

Ungem cu ulei si tapetam doua forme de chec, dupa care adaugam compozitiile astfel: un strat de compozitie alba, o mana de nuci coapte la cuptor si maruntite, apoi un strat din compozitia cu cacao. Amestecam circular cu varful unei lingurite, dupa care punem iar un strat de compozitie alba, un strat de compozitie cu cacao pana se termina. La final, se mai pune peste o mana de nuci.

Compozitia se lasa in cuptor aproximativ 30-35 minute. Apoi checurile se scot si se tapeteaza cu zahar farin.