Chec pufos cu mere rase

Chec pufos cu mere rase

Cum se face chec pufos cu mere rase

Pentru inceput se vor separa albusurile de galbenusuri in boluri separate.

Merele rase si stoarse cu mana bine,  se vor amesteca cu zaharul vanilat, praful de scortisoara si stropite cu zeama de lamaie  (pentru a nu se oxida ), lasate intr-un bol in asteptare.

Galbenusurile se vor freca cu uleiul vegetal, iar albusurile se vor mixa spuma tare cu un praf de sare si zaharul tos pudra, ( sa aiba consistenta lucioasa ca de bezea ).

Peste albusurile spuma se vor adauga galbenusurile putin cate putin, mixandu-se la o treapta mai joasa.

Faina alba amestecata separat intr-un bol cu praful de copt, se va pune in ploaie ( se va renunta la mixer ) incorporandu-se cu o spatula cu miscari de jos in sus, pana se vor amesteca cocoloasele de faina.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, se va transfera compozitia de chec, iar deasupra se vor pune merele rase ca o” paturica.”

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25-30 minute ( se va face testul bine stiut cu o scobitoare, daca va iesi curata, atunci checul va fi bine copt ).

Dupa coacere, checul pufos cu mere se va scoate pe un gratar la racit, apoi pudrat cu zahar pudra si servit pe un platou taiat in felii de cca 1 cm la un ceai sau un frech de fructe exotice.

SAVURARE PLACUTA !!