Autentificare

Înregistrare

Chec cu cacao, reteta in imagini

Checul  este o prajitura usoara, cu un gust special: gustul copilariei 🙂

Mai jos va spunem ce trebuie facut pentru a obtine acest desert delicios:

Ingrediente pentru chec cu cacao

1/2 kg zahar
5 oua
250 gr unt
200 ml lapte
1/2 kg faina
1 praf copt
coaja lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Cum se face chec cu cacao

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma.

Untul cu zaharul se freaca bine cu galbenusurile. Peste acest amestec se pune laptele si faina si se amesteca foarte bine pentru a evita cocoloasele.

Se adauga albusurile spuma ( se amesteca usor, cu lingura).

 

 

Coca se pune in tavile unse cu unt ( sau cu ulei).

1/4 din coca se amesteca cu 2-3 lingurile de cacao si se pune in tava deasupra. Cele doua compozitii se amesteca usor in tava cu o furculita pentru un aspect mai frumos al checului.

 

 

!Tips: este o prajitura buna pentru copii. Prezenta laptelui si a untului fac ca checul sa nu fie inecacios.

 

Facebook Comments