Autentificare

Înregistrare

Chec

Ingrediente:
1/2 kg zahar
5 oua
250 gr unt
200 ml lapte
1/2 kg faina
1 praf copt
coaja lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:

Checul , o prajitura usoara, cu un gust special: gustul copilariei 🙂

Mai jos va spunem ce trebuie facut pentru a obtine acest desert delicios:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma.

Untul cu zaharul se freaca bine cu galbenusurile.Peste acest amestec se pune laptele si faina si se amesteca foarte bine pentru a evita cocoloasele.

Se adauga albusurile spuma ( se amesteca usor, cu lingura).

 

 

Coca se pune in tavile unse cu unt ( sau cu ulei). 

1/4 din coca se amesteca cu 2-3 lingurile de cacao si se pune in tava deasupra. Cele doua compozitii se amesteca usor in tava cu o furculita pentru un aspect mai frumos al checului.

 

 

!Tips: este o prajitura buna pentru copii. Prezenta laptelui si a untului fac ca checul sa nu fie inecacios.

 

Facebook Comments