Autentificare

Înregistrare

Cheesecake fara coacere

Cheesecake fara coacere cu gem de visine

Pentru un desert rafinat si sanatos, va recomand sa facem aceasta prajitura.Este delicioasa, super simplu de pregatit si nu necesita coacere.

Ingrediente pentru cheesecake

Pentru blat

250 g biscuiti cu cacao sau biscuiti digestivi ( la aceasta reteta am folosit biscuiti digestivi )

80 g unt nesarat cu 82 %grasime

Pentru crema

500 g branza fina (mascarpone)

100 ml smantana pentru gatit

150 g zahar pudra

20 g gelatina

100 ml apa rece ( pentru a dizolva gelatina )

2 pliculete zahar vanilat

Pentru ornat cheesecake

150 g  de gem de visine

Cum pregatim blatul pentru cheesecake

Intr-un robot de bucatarie electric vom pune biscuitii, ii mixam pana vor deveni firmituri.

Adaugam untul topit si caldut, mixam la o treapta mica, pana se va incorpora bine si va deveni compozitia ca un nisip umed.

Pregatim forma de tort, punem compozitia de biscuiti, uniformizam cu ajutorul unui pahar sau tasam cu mana.

Vom da totul la rece in frigider pentru 30 de minute, atat cat blatul  sa se intareasca bine.

 

Cum pregatim crema de branza pentru cheesecake

Mai intai vom pune gelatina intr-un bol cu apa rece la dizolvat.

Intr-un vas mai mare punem crema de branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si mixam totul pana va deveni fina si omogena.

Vom pune si gelatina, pe care am topit-o la bain-marie, pentru a se dizolva bine granulele.

Se va amesteca usor cu o spatula, pentru a se amesteca bine ingredientele.

Asamblare cheesecake

Scoatem blatul de biscuiti din frigider,  turnam crema de branza uniformizand-o pe toata suprafata.

Apoi vom pune deasupra  gemul de visine.

Dam cheesecake-ul la rece, dar de data aceasta pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Pentru a indeparta usor inelul de la forma de tort, scoatem prajitura din frigider, o lasam pentru 15 minute la temperatura camerei.

Inelul de la forma se va ridica astfel foarte usor.

Pont:  Cheesecake se  mai poate orna cu: gem de caise,  fructe de padure ( afine, mure, cirese, etc..), ciocolata amaruie, zahar ars, etc.Inainte de a taia o felie de cheesecake, vom baga lama cutitului in apa fierbinte.

POFTA BUNA !!!!