Autentificare

Înregistrare

Cheesecake fara coacere

Pentru a impresiona pe cei dragi cu un desert rafinat, va recomand sa facem aceasta prajitura.

Este delicioasa, super simplu de pregatit si nu necesita coacere.

Ingrediente pentru cheesecake

Pentru blat

250 g biscuiti cu cacao sau biscuiti digestivi ( la aceasta reteta am folosit biscuiti digestivi )

80 g unt nesarat cu 82 %grasime

Pentru crema

500 g branza fina ( fie mascarpone sau philadelphia )

100 ml smantana pentru gatit

150 g ciocolata amaruie 50% cacao

150 g zahar pudra

20 g gelatina

100 ml apa rece ( pentru a dizolva gelatina )

2 pliculete zahar vanilat

Pentru ornat cheesecake

200 g fructe de padure proaspete sau congelate ( afine, mure, cirese, etc..)

50 g ciocolata lapte

 

Cum pregatim blatul pentru cheesecake

Intr-un robot de bucatarie electric vom pune biscuitii, ii mixam pana vor deveni firmituri.

Adaugam untul topit si caldut, mixam la o treapta mica, pana se va incorpora bine si va deveni compozitia ca un nisip umed.

Pregatim forma de tort, punem compozitia de biscuiti, uniformizam cu ajutorul unui pahar sau tasam cu mana.

Vom da totul la rece in frigider pentru 30 de minute, atat cat blatul  sa se intareasca bine.

 

Cum pregatim crema de branza pentru cheesecake

Mai intai vom pune gelatina intr-un bol cu apa rece la dizolvat.

Intr-un vas mai mare punem crema de branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si mixam totul pana va deveni fina si omogena.

Ciocolata o topim impreuna cu smantana de gatit, o adaugam putin calduta peste crema de branza.

Vom pune si gelatina, pe care am topit-o la bain-marie, pentru a se dizolva bine granulele.

Se va amesteca usor cu o spatula, pentru a se amesteca bine ingredientele.

Asamblare cheesecake

Scoatem blatul de biscuiti din frigider,  turnam crema de branza uniformizand-o pe toata suprafata.

Apoi vom pune deasupra fructele de padure si ciocolata rasa.

Dam cheesecake-ul la rece, dar de data aceasta pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Pentru a indeparta usor inelul de la forma de tort, scoatem prajitura din frigider, o lasam pentru 15 minute la temperatura camerei.

Inelul de la forma se va ridica astfel foarte usor.

Trucuri

Inainte de a taia o felie de cheesecake, vom baga lama cutitului in apa fierbinte si uscam apoi.

 

POFTA BUNA !!!!

 

Facebook Comments