Chifle pufoase cu lapte

Chifle de casa cu lapte

Mod de preparare chifle cu lapte

Punem pe foc apa si laptele, cat sa se incalzeasca. Drojdia o frecam cu zahar  si apoi o dizolvam in lapte dar cu conditia ca laptele sa fie caldut, nu fierbinte.

Intr-un lighian  amestecam faina si sarea. Facem un gol la mijloc si  turnam laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amestecam si framantam pana vom obtine  un aluat omogen.

Apoi, il lasam sa creasca, aproximativ o ora intr-un loc ferit de curent.  Luam aluatul care intre timp a crescut si il punem  pe masa de lucru presarata cu faina. Din el formam bile pentru viitoarele chifle. Le mai presam putin si  le lasam  sa creasca inca 10 minute.

La final luam fiecare chifla o umezim putin si presaram susanul sau macul.

Punem  chiflele in tava de copt tapetata cu hartie si  le bagam la cuptor  pentru  copt, aproximativ 20 de minute, in cuptorul pe care l-am preincalzit la 180 de grade celsius.

Pofta buna!