Mod de preparare chifle cu lapte
Punem pe foc apa si laptele, cat sa se incalzeasca. Drojdia o frecam cu zahar si apoi o dizolvam in lapte dar cu conditia ca laptele sa fie caldut, nu fierbinte.
Intr-un lighian amestecam faina si sarea. Facem un gol la mijloc si turnam laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amestecam si framantam pana vom obtine un aluat omogen.
Apoi, il lasam sa creasca, aproximativ o ora intr-un loc ferit de curent. Luam aluatul care intre timp a crescut si il punem pe masa de lucru presarata cu faina. Din el formam bile pentru viitoarele chifle. Le mai presam putin si le lasam sa creasca inca 10 minute.
La final luam fiecare chifla o umezim putin si presaram susanul sau macul.
Punem chiflele in tava de copt tapetata cu hartie si le bagam la cuptor pentru copt, aproximativ 20 de minute, in cuptorul pe care l-am preincalzit la 180 de grade celsius.
Pofta buna!