Autentificare

Înregistrare

Chiftelute cu fasole si porumb

Atunci cand mananci multa fasole este de inteles ca vrei altceva decat iahnie, ciorba sau fasole batuta. Iti propunem acum o reteta de chiftelute, care iti fa satisface si nevoia de prajit. Ai nevoie pentru ea de foarte putine ingrediente.

Ingrediente pentru chiftelute cu fasole si porumb

250 g fasole rosie boabe,
150 g porumb,
1 ceapa,
sare, piper, ulei masline sau arahide, pesmet,

Cum se fac chiftelutele cu fasole si porumb

Fasolea se lasa seara la inmuiat pana a doua zi.

Se pune la fiert in apa cu putina sare, se schimba apa de doua ori.

Dupa ce a fiert se scurge bine de apa si se paseaza cu blenderul pana se face un piure.

Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu fasolea, se adauga si boabele de porumb, sare si piper.

Se formeaza chiftelutele, se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins 5 minute pe fiecare parte. Sau se pun la cuptor, pe folie de copt, daca vreti mai sanatos.

Sursa foto

Facebook Comments