Autentificare

Înregistrare

Chiftelute cu sos de ceapa si rosii

chiftelute cu sos de ceapa si rosii

Mod de preparare  chiftelute cu sos de ceapa si rosii

Carnea amestec ( vita si porc ) se va pune intr-un vas impreuna cu  usturoiul pisat  si verdeata tocata fin ( patrunjelul proaspat ), sare si piper.

Pentru o compozitie bine legata, vom adauga oul intreg si pesmetul.

Totul se va amesteca bine cu mana, pana la obtinerea unui amestec omogen.

Din compozitie, se vor forma chiftelute de marimea unei nuci mai mari. Chiftelutele le vom  forma cu mana usor umezita intr-un bol cu apa, pus alaturi.

Chiftelele formate, se vor pune la rand pe un blat de lucru tapetat cu faina, urmand a fi prajite intr-o tigaie de teflon cu ulei vegetal suficient si bine incins.

Dupa prajire se vor pune  intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie absorbanta ( pentru a se elimina surplusul de ulei ).

Preparare sos
Intr-o cratita cu 2 linguri de ulei vegetal la incalzit, se va pune ceapa curatata si taiata marunt la calit, pentru cca 3-5 minute, cat va deveni translucida.

Sucul de rosii se va adauga peste ceapa si sunt lasate sa  fiarba impreuna pentru cca 15 minute ( pana va deveni mai vascos, gros ) Vom asezona apoi sosul cu  sare, piper,  dupa gustul fiecaruia.

Tigaie dimensiune mare 24 cm

In craticioara cu sosul de rosii   vom adauga chiftelele si sunt lasate  sa dea intr-un clocot-doua impreuna cu sosul de rosii ( pentru a se impregna si in chiftele ). La final, am adaugat patrunjelul taiat marunt.

Putem sa servim aceste chiftelute cu sos de ceapa fie alaturi de un piure de cartofi, fie alaturi de cateva paste.

Va dorim, pofta buna!

sursa foto: Unsplash