Autentificare

Înregistrare

Chiftelute cu sos de iaurt la cuptor

Chiftelute de pui in sos de iaurt la cuptor

Cand nu mai stim ce sa gatim pentru cina familiei, nu ne ramane decat sa dam o fuga la supermarket pentru a cumpara un piept de pui, pentru a gati niste chiftelute, dar in varianta sanatoasa, fara carne de porc.

Pregatite cu ingrediente simple, usor de digerat,  fara condimente sofisticate, vor iesi niste chiftelute delicioase.

Ingrediente chiftele cu sos de iaurt la cuptor

1 piept de pui dezosat ( 450-500g )

1 ceapa

6 catei usturoi

2 oua

3-4 linguri de pesmet ( cat se va obtine o compozitie usor de modelat )

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Pentru sos :

200 g iaurt natural

1 ou

100 g parmezan ( optional )

3-4 linguri zeama de lamaie

putin marar tocat fin

Cum se fac chiftele cu sos de iaurt la cuptor

Pieptul de pui se va taia in bucati potrivite si puse intr-un bol, urmand a se adauga pe rand  ceapa curatata si tocata marunt, patrunjelul si mararul tocate marunt, usturoiul intreg, sare si piper.

Ingredientele se vor amesteca cu o spatula, apoi adaugat amestecul intr-un robot de bucatarie sau blender (se va adauga in doua randuri, pentru a se mixa mai bine), pana se va obtine o compozitie omogena.

Aceasta  se va transfera inapoi in bolul folosit anterior, peste care se va pune restul de ingrediente: pesmetul, 3 linguri de ulei si ouale, amestecandu-se totul cu mana sau cu o spatula (dupa preferintele fiecaruia de a simti mai bine cum se amesteca compozitia).

Langa  blatatul de lucru care se va folosi pentru chiftelele ce  vor urma a fi pregatite, se va pune  un bol cu  ulei, in care ne vom unge mana pentru a forma chiftelute de marimea unei mingi de tenis.

Acestea se vor  praji intr-o tigaie de teflon cu uleiul bine incins (cat sa devina aurii).

Pe o hartie absorbanta de bucatarie, chiftelele se vor pune la scurs pentru a se elimina din surplusul de ulei.

Intre timp, se va pregati sosul dintr-un amestec de: iaurt natural, zeama de lamaie, oul si parmezanul, batute cu un tel pana la omogenizare completa.

Intr-un vas termorezistent rotund sau dreptunghiular, se vor pune chiftelele, apoi peste, sosul de iaurt. Se pune vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 minute.

Chiftelele cu sos de iaurt la cuptor se vor servi calde cu paine proaspata, alaturi  de un piure de cartofi si cu o acritura la alegere (castraveti murati; gogosari la otet; conopida la otet etc..)

POFTA BUNA !!!