Autentificare

Înregistrare

Chiftelute din cartofi

Chiftele de cartofi

Cum se fac chiftelutele din cartofi

Cartofii se vor spala si pusi la fiert in coaja ( sunt indicati a se fierbe in coaja, deoarece nu vor ramane cu apa ), cca 30 minute, pana ce varful furculitei va intra cu usurinta in ei.

Dupa racire se vor curata de coaja, apoi taiati in bucati mari si pusi in blender la mixat, pana se va obtine un piure vascos.

Pasta vascoasa de piure se va transfera intr-un bol, in care se vor adauga ouale intregi, branza telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata ( optional ) tocata fin, sare, piper dupa gust.

Compozitia se va amesteca bine cu o spatula ( sau cu mainile), pana ce se va obtine un  asa zis aluat, bun de modelat.

Bolul cu pasta de chiftelute din cartofi, se va da la rece in frigider, pentru cca 10-15 minute, apoi folosita.

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, se va pune uleiul  la incins bine, apoi cu mainile unse cu ulei se vor forma chiftelute de marimea unei mingi de tenis de masa, trecute prin pesmet si puse la prajit la foc iute, intorcandu-le cu o paleta cu gauri  pe toate partile pana se vor rumeni frumos.

Chiftelutele din cartofi se vor scoate dupa prajire pe un prosop absorbant de bucatarie ( ptr a se elimina surplusul de ulei ), apoi transferate  pe un platou „imbracat”in salata verde si servite cu o salata de varza alba.

POFTA BUNA !!!