Autentificare

Înregistrare

Chiftelute de primavara

Si pentru ca primavara se apropie cu pasi repezi, dorim sa mancam mai ” dregresat”, inlaturand cat mai mult posibil carnea si inlocuind-o cu legume.

Vom face niste chiftelute de primavara cu legumele pe care le avem deja in camara.

 

Ingrediente chiftele de primavara

1 dovlecel

5 cartofi

2 morcovi mijlocii

1 ceapa mare

5 catei de usturoi

2 linguri pesmet + 2 linguri faina alba ( ptr umplutura )

100 g pesmet ( ptr tavalit chiftelele )

100 g iaurt sau smantana ( ptr servit alaturi de chiftele )

2 oua

300 ml ulei ( daca va mai trebui se mai poate adauga pe parcursul prajirii )

1/2 legatura patrunjel

1/2 legatura marar

sare, piper

 

Cum vom face chiftele de primavara

Vom curata legumele pe rand dupa metoda stiuta de fiecare gospodina.

Cartofii curatati, ii dam pe razatoarea mica si cu ajutorul mainilor ii vom strange bine pentru a le scurge zeama.

Dovlecelul si morcovul va fi dat pe razatoarea mica si la fel vor fi bine storsi de zeama.

Ceapa va fi taiata foarte marunt.

Toate legumele pregatite vor fi puse intr-un bol peste care se va adauga verdeturile, ouale, pesmetul si faina amestecandu-le bine cu mana, pana se va obtine o compozitie numai buna de modelat.

Intr-o tigaie vom pune uleiul la incins.

Din compozitia obtinuta vom face mingiute, aplatizandu-le, tavalite prin pesmet, apoi puse in uleiul incins ( la inceput la foc iute apoi la foc lent pentru a se putea patrunde chiftelutele si la mijloc ).

Se vor scoate pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina surplusul de ulei acumulat.

Se pot servi alaturi de o garnitura de orez, piure de cartofi sau simple cu cate 1-2 linguri de iaurt natural sau smantana.

 

POFTA BUNA !!