Autentificare

Înregistrare

Chiftelute de pui marinate cu mozarella

chiftelute de pui marinate

Mod de preparare chiftelute de pui marinate cu mozarella

Vom da prin masina de tocat carnea de pui, painea pe care am inmuiat-o doar putin in apa, ceapa verde (spalata si curatata) si cateii de usturoi. Apoi vom pune toate aceste ingrediente intr-un vas, vom adauga oul si apoi vom pune sare dupa gust. Vom amesteca totul pana vom obtine o ” crema”.

Pe un platou pe care am pus faina vom face „bile turtite”, pe care le vom aseaza frumos, una langa alta.

Luam o tigaie mai inalta cu diametru mai mare, sau o cratita acoperita cu marmura  Cumpara de aici Cratita Berlinger Haus , punem 3 linguri de ulei si dam la incins. Vom pune chiftelele la prajit. Dupa ce sunt facute pe o parte, le intoarcem si pe cealalta parte, cat sa devina aramii. Cand sunt facute si pe o parte si pe alta, vom lua tigaia dupa foc si adaugam sucul de rosii,  vinul, mierea si foile de dafin punem totul pe foc si punem capac, pentru ca totul sa se patrunda un pic, cca 15 minute la foc mic. Daca consideram ca este nevoie mai putem adauga 1/2 pahar de apa.

La final adaugam mozarella, mai lasam 5 minute pe foc, cat sa se topeasca si gata. Aruncam cateva fire de patrunjel proaspat si punem alaturi si o salata, un pahar de vin rosu…si CINA este gata.

Pofta buna!