Autentificare

Înregistrare

Chiftelute din piept de gasca

Chiftelute de gasca

Desi, in unele  bucatari nu se gateste decat carne de pui, incercam incet incet sa „spargem” bariera,  gatind si retete din carne de gasca/rata etc, carnuri considerate pline de grasimi, dar benefice pentru organism datorita continutului bogat de fier, zinc, fosfor, potasiu.

Din gasca se pot face mancaruri foarte gustoase, cu conditia ca pasarea sa fie portionata economic, pulpele pentru friptura, partile osoase ( aripi, spate, picioare ) pentru ciorbe, iar pieptul folosit la umplut sau tocat.

Acum, ne-am gandit sa folosim doar pieptul, gatindu-l intr-o forma constructiva:))) adica ” lungim ” felul de mancare, preparand niste chiftelute delicioase.

Ingrediente chiftelute din piept de gasca

400-500g piept de gasca dezosat

1 morcov fiert

1 capatina usturoi ( se pot face si fara acest ingredient ) optional

3 linguri pesmet/paine inmuiata in lapte

2 oua

ulei vegetal ( ptr prajit )

verdeata ( marar, patrunjel ) optional

faina alba ( ptr tavalit )

sare, piper

ardei iute (optional)