Autentificare

Înregistrare

Chilli con carne

Chili con carne

Cum se face chili con de carne

Intr-o cratita ( diam de 24 cm ) cu uleiul la incalzit, se va adauga ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute, ardeiul gras taiat in cubulete, lasate la calit cca 1-2 minute.

Carnea de vita taiata cubulete se va adauga in cratita, lasandu-le sa se rumeneasca putin pe toate partile,  api chilli, amestecand continuu cu o spatula ( mirodeniile eliberandu-si aromele asupra carnii de vita ).

Restul de ingediente: rosiile maruntite, pasta de tomate impreuna cu zaharul ( desfacuta in putina apa ), apa/supa de legume, vinul alb sec, asezonandu-se cu sare si piper macinat dupa gust,   se vor adauga in cratita, lasand sa fiarba totul la foc moderat cca 60 minute ( eventual se mai poate adauga supa de carne daca sosul scade prea tare ).

Aproape de sfarsit cu cca 20 minute, se va adauga fasolea boabe de la cutie ( scursa bine intr-o strecuratoare ).

Chilli con carne se va servi  calda peste orez fiert, sau cu chipsuri de porumb/torttilla etc.., cu o „dara” de smantana/iaurt natural.

POFTA BUNA !!!