Autentificare

Înregistrare

Chips-uri de zucchini la cuptor cu parmezan

În timp ce căutăm idei de gustări sub 200 de calorii am dat peste această idee minunată – chips-uri din zucchini cu parmezan. Fără îndoială este o gustare sănătoasă, spre deosebire de alte chips-uri, aşa că le pot consuma liniştită. Şi, în plus, mai mănânc şi dovlecel, ceea ce nu mi se întâmplă prea des.

Zucchini este un soi de dovlecel care se cultivă mai ales în Italia, dar îl găsiţi şi la noi, la supermarket. Are coaja verde închis şi aceleaşi proprietăţi nutriţionala că dovlecelul pe care îl ştiţi. Parcă este mai neutru la gust şi cu mai puţină apă, ceea ce îl poate face şi preferatul tău.

Ingrediente pentru chips-uri de zucchini

2 zucchini
O lingură de ulei de măsline
Parmezan
Pesmet
Sare / piper

Cum se fac chips-urile din zucchini

Dai drumul la cuptor să se încălzească.

Pui o foaie de copt în tavă şi o ungi cu un pic de ulei de măsline

Tai zucchini în felii subţiri

Combina într-un castron parmezanul cu pesmetul, sarea şi piperul.

Dă fiecare felie de zicchini prin acest amestec şi apoi aşeaz-o pe foaia de copt. Feliile se pun într-un singur strat.

Se ţin la cuptor între 25 şi 30 de minute, până când devin maronii şi crocante.

Trucuri şi idei

Pentru a forma crusta poţi folosi şi faina. Încearcă şi varianta de a da dovleceii prin ou şi apoi prin faina.

Dacă îţi place mâncarea condimentată, atunci adăugă şi oregano în brânză parmezan.

Video

Cea mai bună rețetă mi s-a părut a fi cea de mai jos