Autentificare

Înregistrare

Ciocolata de casa, cu ou sau cu lapte praf

Cand eram mica mama facea ciocolata de casa folosind lapte praf si cacao. Acum este mult mai simplu de obtinut, intrucat exista ciocolata neagra care poate fi utilizata pentru a obtine o ciocolata de casa delicioasa. Si este chiar foarte usor!

Ingrediente pentru ciocolata de casa

200 g ciocolata neagra menaj,
4 oua,
150 g zahar,
80 g faina,
150 g unt,

Cum se face ciocolata de casa

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 200°C.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu untul, la bain-marie (un vas mai mare cu apa, apoi se pune in el vasul in care avem ingredientele). Se amesteca continuu, la foc mediu, pana se topeste totul bine si devine o crema lejera.

Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se incorporeaza si faina.

Se adauga apoi ciocolata, se amesteca bine pana se formeaza o pasta omogena.

O tava de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se varsa pasta in tava.

Tava se da la cuptor, la foc domol pentru 30 minute.

Video

Daca va este dor de ciocolata din copilarie, cu lapte praf si cacao, atunci urmariti acest video. Chiar daca este in engleza, el va va prezenta exact tipul de ciocolata din copilarie. Doar ca nu mai este pusa si la cuptor, ci doar in frigider, pentru a se intari.

Sursa foto