Autentificare

Înregistrare

Ciorba de cartofi cu legume

Ciorba de cartofi cu legume este sanatoasa, simpla si plina de vitamine.

Poate fi servita calda iarna, cat si vara dar rece.

Se poate face cu succes cand avem musafiri neasteptati la masa.

Poate fi consumata in zilele de post din an.

Vom face o ciorba de cartofi cu legume in care adaugam ingrediente care sunt de „dulce” si pentru cei care nu tin post si vor o ciorba de cartofi ca sa le incante papilele gustative.

Ingrediente pentru ciorba de cartofi cu legume

500 g de cartofi ( curatati si spalat )

2 cepe de marime potrivita ( curatata si spalata )

2 morcovi potriviti ( curatati si spalati )

1 ardei gras ( curatat de seminte si spalat )

1 radacina de pastarnac ( curatata si spalata )

1/2 telina mica ( curatata si spalata )

1 dovlecel ( spalat si lasat cu coaja ptr vitamine )

3 rosii ( decojite ) sau rosii in bulion de la conserva

fasole verde pastai ( optional )

mazare, brocoli conopida ( optional )

50 ml ulei ( ptr sotat putin legumele si un gust mai bun )

500 ml bors de putina

1 legatura de patrunjel proaspat

1 legatura de leustean

1/2 legatura de tarhon ( optional, —-dar ar fi bine de folosit datorita aromei nemaipomenite pe care o are ) in loc de leustean

100 g de orez sau taietei

1 ou ( daca nu dorim ca ciorba sa fie de post, pentru dres ciorba )

100 g smantana ( pentru a fi amestecata cu ou si de a drege ciorba )

sare

piper ( optional )

2-3 l apa fierbinte ( pentru ciorba de cartofi )

Cum vom face ciorba de cartofi cu legume

Vom pregati legumele pentru ciorba si le punem in boluri separate in asteptare pe rand.

Tocam ceapa marunt, morcovul o parte ras pe razatoarea mica, o parte taiat cubulete pentru aspect.

Pastarnacul, telina le tocam marunt, ardeiul gras in fasii subtiri si dovlecelul in cuburi mai mari.

Intr-o oala pentru ciorba, vom pune uleiul la incins si ceapa pentru a se cali putin si inmuia.

Adaugam apoi morcovul ras si cubulete, pastarnacul, telina si dovlecelul peste ceapa la calit pentru 2-3 minute.

Turnam peste legumele calite apa fierbinte cu putina sare si le lasam sa fiarba timp de 20-25 minute.

Cat vor fierbe legumele, vom taia cartofii si rosiile in cubulete.

Cand legumele din oala sunt aproape fierte vom adauga cartofii si rosiile continuind fierberea.

Daca dorim putem adauga si alte legume ca: fasole pastai verde, brocoli, conopida sau orice alte legume.

In alta cratita vom pune borsul de putina la incalzit inainte de a fi adaugat in oala cu legume, lasandu-l sa dea un clocot.

Punem in ciorba de cartofi si orezul sau taietei.

Borsul il adaugam in oala dupa 10 minute, lasand sa mai dea un clocot, dupa care inchidem focul.

Intr-un bol batem oul impreuna cu smantana.

Punem un polonic de ciorba peste ou, amestecand bine pentru a nu se taia.

Adaugam apoi oul batut in oala cu ciorba, amestecand energic.

Gustam ciorba de cartofi si daca mai trebuie condimentata vom adauga ingredientele necesare.

Punem deasupra patrunjel si leustean tocat marunt.

Daca ne place gustul aromat de tarhon nu ar „strica” sa fie pus in ciorba de cartofi.

TRUCURI SI IDEI

Ciorba de cartofi cu legume merge bine cu ceapa verde sau cu ardei verde iute.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments