Ciorba de cartofi cu legume

ciorba de legume

Ingrediente:
300 g cartofi,
100 g morcovi,
100 g ceapa;,
1 radacina de patrunjel,
1 telina,
2-3 ardei grasi,
1 fir de praz,
1/2 conopida,
2-3 ardei grasi sau bulion,
100 ml ulei,

Mod de preparare:

Pasul 1: Se curata; zarzavatul, se spala si se taie ca pentru ciorba.
Pasul 2: Jumatate din ceapa si jumatate din zarzavat (fara cartofi) se pun într-un vas cu ulei înfierbântat si se înabusa pâna se înmoaie, dupa care se stinge cu 2- 3 litri de apa fierbinte.
Pasul 3: Se adauga restul de zarzavat si se fierb împreuna 30-40 de minute.
Pasul 4: Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Pasul 5: Dupa ce cartofii si legumele au fiert se adauga si rosiile (curatate de pielita si de seminte) sau bulion.
Pasul 6: Se mai lasa sa dea în 2 – 3 clocote, dupa care se ia vasul de pe foc.
Pasul 7: Dupa gust, se poate drege ciorba cu ou si cu smântâna.
Pasul 8: La servire se presara verdeata taiata marunt.

ciorba de legume

ciorba de legume

Facebook Comments