Autentificare

Înregistrare

Ciorba de conopida cu maruntaie de pui

Ciorba de conopida cu maruntaie si smantana

Cum se face ciorba de conopida cu maruntaie de pui

Maruntaiele de pui ( pipote+ inimi ) se vor spala bine, apoi se vor pune intr-o oala pentru ciorba la prajit, in 3 linguri de ulei vegetal incins (cat isi vor schimba culoarea ).

Legumele se vor curata de coaja cu un dispozitiv special de legume, spalate si taiate: ceapa solzisori; radacinoasele rondele, apoi adaugate peste maruntaie si acoperita oala cu un capac, lasand sa se inabuseasca cca 5 -10 minute ( avand grija a se amesteca in oala din cand in cand cu o spatula), dupa care se vor adauga 2,5 l apa calduta.

Conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece, se va adauga in oala in momentul cand apa va clocoti.

Ciorba se va asezona cu sare, piper, zeama de lamaie dupa gust, patrunjelul tocat marunt, lasand sa mai dea intr-un clocot-doua.

Aproape de sfarsit, ciorba se va drege cu un ou batut si smantana in care s-a adaugat un polonic de zeama, amestecandu-se bine cu un tel, apoi adaugata in ciorba fierbinte si stins focul.

Ciorba cu conopida si maruntaie de pui se va servi in boluri individuale, decorate cu patrunjel verde tocat, alaturi de paine proaspata sau crutoane.

POFTA BUNA !!!