Ciorba de fasole verde, cu dovlecei si cartofi

Ce poate fi mai buna acum cand pietele deja sunt pline cu legume naturale din gradina producatorilor de la tara, decat o ciorba usora si racoritoare de fasole verde cu dovlecei, cartofi etc…

De aceea dam repede o fuga in piata inainte de a pleca la serviciu, facand o mica aprovizionare cu minunatele legume care imbie cu prospetimea lor piata si cumparatorii.

Ingrediente pentru ciorba de fasole verde, cu dovlecei si cartofi ( pentru 6 portii )

2 morcovi

1 radacina pastarnac

1/2 telina mica

1 ceapa mare

4 cartofi potriviti

1/2 ardei gras

3-4 rosii

1 dovlecel tanar ( sa nu aiba seminte )

1 lingura de ulei ( pentru a crea stelute in ciorba, sa fie mai apetisanta )

100 g smantana ( ptr decor )

1 ou ( ptr dres ciorba )

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

1 l bors de putina

sare

Cum se face ciorba de fasole verde, cu dovlecel si cartofi

Pregatim o oala cu 2,5 l apa rece, pe care o punem pe foc, adaugand legumele curatate si tocate, in ordinea in care acesta fierb ( mai repede, sau mai putin ) si lingura de ulei ( ptr a da acele stelute de grasime, fiind ciorba mai atractiva )

Morcovul, pastarnacul, telina si ceapa se vor toca cuburi marunte si adauga in apa fierbinte, pentru 15 minute, dupa care adaugam ardeiul gras taiat in cuburi, rosiile care au fost oparite, curatate de pielita si taiate in cuburi, urmate apoi de fasolea verde, rupta in bucati potrivite.

Dupa cateva clocote adaugam cartofii taiati cubulete, apoi dupa 10 minute punem si dovlecelul taiat cuburi mici ( nu se va curata de coaja, deoarece acolo se gasesc vitaminele ), lasand sa dea in cateva clocote si sa fiarba ( cca 30 minute ).

Intre timp se va pune la incalzit borsul de putina, separat intr-un ibric si apoi turnat in ciorba ( la inceput jumatate din cantitate, iar daca dorim ciorba mai acra se mai poate adauga ).

Verdeata ( leusteanul si patrunjelul ) se vor adauga in ciorba taiate fin, apoi cand ciorba va fi gata, o dam deoparte si o dregem cu oul batut impreuna cu smantana si un polonic din ciorba ( acest lucru va fi optional, dar va asigur ca va iesi foarte gustoasa ciorba )

Ciorba de fasole verde, cu dovlecei si cartofi se va servi in boluri individuale, decorate cu leusten tocat marunt, servita calda sau rece cu ceapa verde si mamaliguta fierbinte.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto