Autentificare

Înregistrare

Ciorba de loboda

Loboda da ciorbei o aroma deosebita si ar trebui sa o preparam in fiecare primavara, cand loboda incepe sa apara pe tarabele taranilor. Are multe minerale si vitamine si este perfecta in aceasta perioada, cand le ducem lipsa.

Ingrediente pentru ciorba de loboda

8 legaturi loboda (4 loboda verde si 4 loboda rosie)
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 mana fidea sau la alegere orez sau taietei de casa
1 legatura leustean
sare, ulei, zeama de lamaie, bors sau otet, la alegere

Cum se face ciorba de loboda

Loboda se spala, se scot frunzele de pe tulpina.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 1 lingura ulei sau 1 lingura apa, 1 minut. Se adauga morcovul si pastarnacul, rase pe razatoarea mare, se amesteca 1 minut.

 

 

Se adauga o 1 litru se apa, se lasa sa dea in clocot si se adauga loboda. Se lasa la fiert 8-10 minute la foc mediu. Se adauga borsul, 1 litru si jumatate. Se lasa pana da in fert si se adauga fideau/orezul. Se lasa  pana ferbe fideaua. Se adauga sare si se ia de pe foc.

Se adauga leusteanul tocat marunt.

 

TIPS:

Se poate servi cu o lingura de smantana.

 

Facebook Comments