Autentificare

Înregistrare

Ciorba de perisoare

Este o ciorba fina, usor de mancat de catre copii, intrucat carnea este tocata. Are un gust foarte bun, fiind un pic acrisoara, limpede si aromata.

Ingrediente pentru ciorba de perisoare

1 kg de carne tocata (preferabil de vita, pentru ca este mai sanatoasa),
2 cepe,
2 ardei,
1 morcov,
1/2 telina,
2 felii de paine,
2 linguri de gris,
1 ou,
1 legatura de patrunjel,
sare, piper, tarhon, coriandru,
bors sau zeama de lamaie sau sare de lamaie sau zeama de varza,

Cum se face ciorba de perisoare

Ardeii, morcovul, telina se curata si se taie cubulete dupa care se pun la fiert intr-o oala mare cu apa.

Este timpul sa facem perisoarele. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, painea inmuiata si scursa bine, grisul, oul, tarhonul, coriandrul, sare, piper. Se modeleaza perisoarele si se pun usor in ciorba. Va va fi mai simplu sa faceti asta daca aveti mainile umezite cu apa.

Se mai lasa la fiert 30 minute.

Se acreste dupa preferita, cu zeama de varza sau bors. Dar daca nu aveti puteti folosi si zeama de lamaie.

La sfarsit se pune patrunjelul tocat marunt.

Sursa foto

Facebook Comments