Ciorba de porc cu tarhon

Este o mancare de weekend foarte gustoasa, potrivita acum pentru zilele reci de toamna.

 

Ingrediente ciorba de porc cu tarhon

700 g carne porc ( coaste, macra etc.. )

2 morcovi potriviti

1 radacina pastarnac

1 ardei gras verde

1/2 radacina telina

2 cepe potrivite

2 rosii

200 ml suc de rosii

50 g orez

1 legatura tarhon prospat sau 2 linguri tarhon uscat ( este o verdeata aromata si foarte potrivita la ciorba de porc )

1 legatura patrunjel verde

1 l bors de putina

sare

Cum se face ciorba de porc cu tarhon

Foarte indicat la aceasta reteta este de  a se folosi oala sub presiune, dar in lipsa se poate face la fel de bine si intr-o oala normala ( carnea de porc fierbe foarte repede ).

Carnea de porc se va portiona in bucati potrivit de mari, apoi spala bine si pusa la fiert intr oala ( capacitate de 4 l ) cu apa rece ( 2 l ) si un praf de sare.

Dupa cateva clocote ( cca 20 minute ) si stransa spuma formata pe marginile oalei cu o spumuitoare cu gauri , se vor adauga legumele spalate si curatate cu un dispozitiv special de legume: ceapa tocata marunt, morcovul, telina, radacina de pastarnac, ardeiul gras, rosiile taiate cubulete mici.

Dupa ce au fiert legumele ( cca 30 minute ) se va adauga orezul spalat sub jet de apa si scurs, amestecandu-se din cand in cand cu o lingura de lemn ( pentru a nu se prinde de fundul oalei ) si lasat sa fiarba cca 10 minute ( cat se va umfla bobul ).

Spre final cand totul este fiert ( carnea de porc si legumele ) se va adauga borsul de putina dat intr-un clocot inainte intr-un ibric ( este indicat a fi fierbinte, deoarece nu va incetini procesul de fierbere a ciorbei,… astfel castigand din timpul de gatire ).

Se va asezona ciorba de porc cu sare dupa gust si verdeata tocata fin ( tarhon proaspat sau uscat si patrunjel verde ).

Ciorba de porc cu tarhon se va servi calda in boluri individuale cu crutoane de paine uscate in cuptor, decorata dupa gust cu cate 1-2 linguri de smantana.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto